Pages

18 Mei 2011

Penyu Perlukan Kasih Sayang Kita

Nak tau sapa ak.. sila klik ni
"Aku nak Penyu bebas..!! Jangan ganggu aku..!!
Leave me alone..!!''
Perlukah tunggu seekor penyu datang mengamuk di tepi pantai dan melaungkan kata-kata sebegitu? Hari ni saja nak promote penyu punye blog penyuagar.com (tidak lama lagi). Sekarang penyu hampir pupus walaupun masih lagi dipelihara habitatnya oleh pihak kerajaan dan orang yang bertanggung jawab. Andai kalau spisis penyu ini tidak lagi wujud dimuka bumi ini adakah ia akan hanya tinggal gambar ini saja?


momo blog
Eykadomo blog
Dari ieyra.com
Eerrr.. penyu?? dari Ieyra.com
 Eh eh.. gambar penyu ke ni?....?? What the. . ? .  hal was that!!...

Nak ke tengok penyu macam ni saje?
Sungguh cantik ciptaan Allah ni. Kalau tidak dipelihara hanya mampu melihat patung penyu atau gambarnya sahajalah. Masa itu baru nak menyesal pun tiada gunanya lagi. Sama-sama kita membentras pemusnah penyu kita dn memakan telur-telurnya!!.. Ni sagmen penyelamat penyu dari ahli Blogger Perak.

19 ulasan:

  1. HAHAHAHAHA ! SAVE OUR TURTLE .

    BalasPadam
  2. @halusinasi
    yahh!!! mut bee!!

    @asyraf
    hahaa betoi tuu!!..

    BalasPadam
  3. kat chowkit restoran kat depan kl international hotel ade jual telur penyu

    BalasPadam
  4. @macam2
    wahh!! .. kite bako restoran tu!!

    BalasPadam
  5. saya syang penyu2... tapi penyu syg saya x??

    BalasPadam
  6. @hawa
    kalau luahkan pada penyu tu mesti dia syg kan kmu :P betoii ^_^

    BalasPadam
  7. @tie
    hehe a a.. :P comel syg laa kalau pupus.. hhuhuhu

    @intan
    hoott laahh!! :P

    BalasPadam
  8. masa shera pengakap dulu.. ade kempen pasal ni gak..

    makan penyu? x mo.. banyak lagi telur yang boleh di makan.. ^_^

    BalasPadam
  9. @shaherah
    yeke?? x penah tau ponn hehee

    jom makan telor burung puyuh!! XD

    BalasPadam
  10. macam harem kauu.. bhahaha.
    ieyra punya kekura takleh blah. kuning je gambar tuh!

    BalasPadam
  11. @Penyu
    hahhahhaha gmbar kuning je kan?? :P
    penyu dah pndai ekk XD.. tp tu yg dia yg bagi ritu

    BalasPadam
  12. kura-kura pon perlukan kasih syg kte jugakk..haha

    BalasPadam
  13. @lia
    hehee betoi!!! mcm hng juga, perlukan kasih syg.. :D

    BalasPadam
  14. tamo comment la sebab ta tulis penyu yang kak al post....majuk!! hahahaha

    *dah trcomment....

    BalasPadam
  15. @kak.al
    ade laa..pic no.2 tuu penyu akak laaa :D xperasan?? momo :P

    BalasPadam
  16. yang having sex tu kura2 hahaha

    BalasPadam

Sebarang komen dan cadangan adalah digalakkan. Amatlah dihargai andai anda dapat MEnjadi pengikut sy. Terima kasih. ^_^