Pages

31 Mac 2011

Blogger yang dalam bahaya pengguna DRC

Tiada_pengikut_setia

Kebelakangan ini Az ada blog walking. Apa yang Az dapat, masih ramai lagi yang mengamalkan DRC. Apa itu? baca dulu artikel Disable Right Click ini, baru faham. Apa yang sebenarnya mereka takutkan? 


  1. Hasil karya diciplak?
  2. Gambar peribadi dicuri?
  3. Meniru konsep blog?
  4. dan apa lagi???
Yaa tak dinafikan, mereka mempunyai hak tersendiri untuk menggunakannya. Tapi janganlah sampai perbuatan itu menyusahkan diri sendiri. Ada, follower dan reader yang cerewet. Bungkin bagi penulis blog.
"Aahh, biarlah. Taknak baca takpa. Aku tak suruh follow pon!"
Inilah sikab bodoh sombong (maaf). Kerana, kalau dah seorang berfikir macam tu. Mungkin atau tidak orang lain pun berfikir sebegitu. Kalau diteruskan, anda dalam bahaya. Kehilangan seorang pembaca, boleh mengakibatkan kurang 10% pembaca baru. Percaya atau tidak? Kaji sendirilah. 

Jangan kita kedekut ilmu, Jangan pula kita sombong tidak menentu. Ilmu yang baik akan dibawa mati, amalan yang baik selamat smpai akhirat nanti. 

9 ulasan:

  1. ow.. blog aku ade gaya DRC x.. :)

    BalasPadam
  2. mana ada.. OK jew!! hehe.. :D

    BalasPadam
  3. aliS PUNYA ADA TAK ? KIH3

    BalasPadam
  4. hehe anis mmang xda!! ok :D hehee ..
    dah terjah sume org :)

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. shera terpaksa buat.. >.<" shera bukan setakat tak boleh right klik.. tak boleh highlight.. zalim kan? tapi satu masa shera akan buang fungsi ni.. Sebab apa tau.. Haha sebab ada kawan shera tengah dengki.. Apa yang kita buat kat entry.. Die copy lepas tu die kutuk2 kat fb.. Perkara ni spoilt my mood.. Makcik2 kat kat fb, sdare2, semua tahu nnti kalau kita gaduh.. So mengelak kan kita bergaduh dengan budak yang tak bertanggungjwab tu.. sherah kena wat DRC.. ^_^

    panjang tol cerita >.<"

    BalasPadam
  7. owwhh ade sebab.. x apalah.. semua tuu hak peribadi.. sy sendiri pun x buleh tulun kalau mcm tuu huhhu.. xpew2.. jgn risau.. buat jahat dibalas buruk >( geram toi org mcm tu

    BalasPadam
  8. hehee..
    dulu pernah buat..
    tapi sekarang dah xpakai..
    sbb kan kalo tgk blog2 yang pro pun..
    diorang juz simple jer
    xde buat pun mende2 cenggitu..
    lagi2lar widget berkelip lip lap lip lap sana sini..tol x??
    memebratkan blog jer..hehee..
    apa2pun masing2 de reason masing2..kan!!

    salam singgah dr mummy weiyda!!
    nice entry!!
    keep it up blogging ya!

    new netry : http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/kisah-cinta-sejatii-ko-ada-cinta-sejati.html

    BalasPadam
  9. yuupp!!. hehee kene pandai2 lah nk jaga "rumah: sendiri.. :D

    BalasPadam

Sebarang komen dan cadangan adalah digalakkan. Amatlah dihargai andai anda dapat MEnjadi pengikut sy. Terima kasih. ^_^