Pages

31 Mac 2011

Jangan sambut April Fool

NO_to_april_fool

Ada sahabat baru saya menulis artikel mengenai peristiwa disebalik hari April Fool. Ia ada kaitan dengan peperangan salib. Dalam peristiwa tersebut, ummat islam dipermainkan dan disiksa, manakala mereka golongan  tentera kuffarlah yang bergembira pada akhirnya.

Apa yang mereka lakukan? Dalam peperangan tersebut ummat islam kalah. Mereka ketakutan, dan diumpan keluar dari negara merekan dengan selamat. Ramai yang tertipu dengan helah keji tentera kuffar. Ummat islam mati dibakar dan ditanggelamkan dalam laut, dek kerana ditipu oleh mereka yang bersifat haiwan dan tidak ada perikemanusiaan. 

Apa yang Az dapat simpulkan. Mereka merayakan perayaan ini sebagai kaedah PERLI kepada kita. Bergurau atau mengenakan orang lain, dan berakhir dengan gelak tawa kejayaan mereka. 

Inikah sifat-sifat yang diterapkan oleh Nabi kita? Menjaga hati sahabat, menjaga aib orang lain, dan sebagainya. Jangan kita hnya ikut sahaja. Kaji, selidik, baca, dan cari jalan penyelesaian. Mari kita baca sejarah sepenuhnya dalam blog sahabat ini. Jangan jadi bodoh kerana menyambut April Fool.

10 ulasan:

  1. hm..

    menyirap ar kalau ade gak mmber2 yg nk sambut april fool neyh

    BalasPadam
  2. alaah.. biasa lah.. budak2.. memang pakai ikut tv jew.. mcm kita kecik2 dulu jugak

    BalasPadam
  3. fuh..!!!
    xpayah nak celebrate lar kalo mende tu mengikut adat2 omputih ni..
    lebih baik kita buat amal jariah lain..
    xsuker tol org yang sambut april fool ni..
    rasa nak cepuk jer,,,
    lalaalaaa

    salam singgah dr mummy weiyda!!
    nice entry!!
    keep it up blogging ya!

    new netry : http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/kisah-cinta-sejatii-ko-ada-cinta-sejati.html

    BalasPadam
  4. betul2!!.. jgn nk layan benda mengaru2 tuu huhuuhu .. bek duk rumah bace yasin :)

    BalasPadam
  5. eira xsmbut pon..byak lgi kje len..
    *dis date,bufday si dia..ehh..kjap ag an??

    BalasPadam
  6. ehhee bagus laa.. waaw.. "si dia" XD hohoo..

    BalasPadam
  7. ta penah pom celeb... hmmm aprl fool 2 ape eh.. bulan april yang bodoh ke (buad2 ta paham)

    keep in touch

    nak tanye kalo i nak buad contest supermak korang nak join tak? neh link nye..
    http://cikabusifir.blogspot.com/2011/03/nak-jadi-supermak.html

    BalasPadam
  8. takkan smbut punya..

    tq for sharing..

    BalasPadam
  9. ade muvie tjuk April fool..
    haa nk buat kejutan smpai kwn dye tu mati betul2
    baru nak nangis nyesal2 huhu

    jgn bermain dgn april fool cewah :P

    BalasPadam
  10. say no to april fool !!
    =)

    BalasPadam

Sebarang komen dan cadangan adalah digalakkan. Amatlah dihargai andai anda dapat MEnjadi pengikut sy. Terima kasih. ^_^