Pages

08 Jun 2011

Kamera Tidak Menjadi Ukuran

Fotografi_photographer

Saya adalah penggemar seni fotografi selain dari kemahiran seni lain seperti seni lakaran, rekaan, multimedia ataupun lukisan. Fotografi boleh dikatakan seni gambaran yang menceritakan suasana yang sedang dirakamkan, tampa sebarang tulisan mahupun penerangan.

Nak tahu saya pakai kamera apa?? 
tengok ni [link].

Orang kata, yang selalu hebat fotografi adalah yang memakai kamera hitam comot yang mate terjuntai (DSLR). Siapa kata? Kamera tidak menjadi ukuran! Akan tetapi minat, bakat, dan berkat yang menilai sesuatu gambar itu menjadi atupun tidak. Gambar dagi kamera digital pon boleh jadi cantik korang tau! Ni gambar sebelum ni [link].

p/s : Orang yang pakai dslr pon kadng-kadang belum tentu cantik. Tapi brade Reez memang terbaik!

Bagi pengguna kamera biasa jangan terlalu merendah diri akan kekurangan, dan jangan pula terlalu yakin akan kebolehan. Ikut kemampuan, dan kelebihan yang ada. Sentiasa berlatih dan mencari tips-tips yang mencntikkan bakat.

Ini saya sertakan gambar terbaik gathering baru-baru ini... 

 Ni Jacky KOH

Fadil Penyu

Jacky bersama Admiralz Retiss

Gambar Penyu yang paling terbaik

Reez si Photographer, Adi si Vlogger, Ros Nisa is Teacher

Kalau nak tengok lagi, tengoklah link ni [biru arts]

Teknik dan bakat saya tidak sehebat mana. Tapi saya sendiri puas hati dengn hasil kerja ni. Sekurang-kurangnya lebih baik dari sebelum ini. So, Saya nak minta komen gambar-gambar ni boleh tak? Takmau mengampu mengipas tau.. hehe.. 
hheheehee.. teguran yang membina adalah teguran yang datang dari hati yang ikhlas.. 

24 ulasan:

  1. wah...baru la semangat nk menangkap gmbr pakai kamera digital jek :)

    BalasPadam
  2. maera de kamera digital dan dslr..dua2 tak pandai guna T__T

    BalasPadam
  3. @mrs.eady
    hehehe memberi semangat niew.. jgn takot!.. yg penting kene ada minat :)

    @khumaera
    hehehe kamera hanset pon buleh!. :P tuu sweet je pic haa~ XD

    BalasPadam
  4. Yana guna kamera hp jek...

    BalasPadam
  5. lawo. lawo! sila tangkap gambo saya pulak. hehe

    BalasPadam
  6. tahniah2..cepat2 beli DSLR..hehee

    BalasPadam
  7. it's not the camera but the person behind it! kalau pakai dslr pun tapi guna auto pun tak guna. hehe. nice picta. yg penting teknik bukan camera. sesiapa pun mmpu buat yg cantik walau guna fon camera. gudluck! :)

    BalasPadam
  8. da bgus sgt tu , chill lg k ?

    BalasPadam
  9. @yana
    hehe henpon ponn okeyh!! best ape tuu~~.. lagi2 cybershoot.. fuh.. XD

    @ain
    hehehe kene laa dtg gath!! :P mnyk2 punye dapt XD

    @reez
    hehee.. x cukop bajet lagi.. nanti nak cari satu gak.. ;)

    @hanaah
    yaahh!! thats right.. bakat tuu!! perlu usehe itu perlu! :D

    BalasPadam
  10. @superb
    hehhee.. ok laahh :P
    ewm hehee... ok koot hehee

    BalasPadam
  11. Photography depends on your creativity, experiences..if you really love photography, ada banyak cara yang kita boleh buat untuk meningkatkan kebolehan dalam fotografi..Anyway ko ada bakat yang terpendam..hahaha..bagus2..

    BalasPadam
  12. @intan
    waahhh ayat mu wat nak pngil mu intan payung je.. :P... hehehe thanks... nk mintak tunjuk ajar dari mu pemilik DslR XD

    BalasPadam
  13. weh..aku x pandai sgt la..x sepandai fotografer Reezluv mse kt gather tu..jelez je aku tgk..hahaha

    BalasPadam
  14. fiera pun terfikir begitu...fiera tengah kompius nak kamera dslr ke kamera biase..sebab kalo beli kamera dslr tapi tak pandai guna cam rugi...=)

    BalasPadam
  15. @intan
    hehee.. kelebihannya hng dah ada DSLR.. hehe tuggu masa mantop laa.. p/s ; p la menuntut ilmu ngn reez :P

    @fierapirot
    hehe.. betol2!! kalau betul nak beli DSLR better p cari kemahiran dulu :) kamera tu kemudian :P go go goO!!

    BalasPadam
  16. lepas ni balik ipoh boleh saya jadi model ?? :P

    BalasPadam
  17. @syakir
    hehehhe... eh2 tuu laa.. hng pegi mana time amik gambo?? :P

    @Nay
    hehee buleh je.. asalkan duk depan kamera den :P

    BalasPadam
  18. DSLR aku cuma 0.3 megapixel je. okay je amik gambar. cantik la tu. hahah

    BalasPadam
  19. tahu xpe!
    xsemestinye pegg dslr pandai tgkp gmbr kan?
    even gne camera kodak pown,kalo ader bakat memg chntek gmbrnye
    ^_^

    BalasPadam
  20. wah weh...smart la ang tangkap gambo~
    kami suka payung warna-warni tu. >,<

    BalasPadam

Sebarang komen dan cadangan adalah digalakkan. Amatlah dihargai andai anda dapat MEnjadi pengikut sy. Terima kasih. ^_^