Pages

31 Mac 2011

Wanita sekarang suka berpakaian lanun?

Bertudung_seperti_lanun

Wahai wanita-wanita sekalian. Kau golongan perhiasan dunia. Kami lelaki amat senang hati melihat kaum wanita yang cantik paras rupanya, baik budi pekertinya, dan sopan tutur kata bahasanya. Tambahan kau wanita bertutup litup, sungguh ayu lihat wajah mu tu. Dengan pakaian sopan membuat ku terasa malu untuk menganggu mu. Aku amat menyanjungi kehebatanmu, dan juga kebolehan mu.

Hari ini, aku ingin menegur saudari sekalian. Janganlah kau mengatakan dengan memakai kain tutup kepala seperti anak kapal lanun. Sungguh pun ia menutup rmabutmu, tetapi dapat juga kelihatan leher jinjang mu itu, dan anting-anting gelang besar yang menampakkan anak telinga.

Tutuplah aib mu. Kami sentiasa menyokong mu menuju ke jalan yang sebenar. Andai tidak menjumpainya. Kami sedia membantu. Kau umpama masa hadapan, penentu anak muda yang bakal bergermalapan. Tutuplah seperti mana seruan ilahi. Kau pasi akan kelihatan cantik berseri. Jangan memakai tudung sebegitu. aku sangat malu kau sebegitu. Kerana tidak langsung kelihatan cantik ataupun manis dan ayu mu.

Sedarlah saudari ku.


10 ulasan:

 1. nice. . .
  and d0uble triple LIKE =)
  kalah A.Samad.Said taw Az =)

  BalasPadam
 2. two thumbs up !
  suka entry ni. tersentuh kot.
  :)

  BalasPadam
 3. betol lah tu..
  yang tak molek, kita tegur..kan bagus kalo semua lelaki macam ni.
  hehe

  BalasPadam
 4. teguran berhemah.. Thanks atas peringatan nya..^_^

  BalasPadam
 5. Terima kasih kepada semua yg membaca :) Az menulis kerana terasa terpnggil untuk melakukannya. kalau tidak kita siapa lagi?

  Terima kasih ^^

  BalasPadam
 6. InsyaAllah.....sama2 menuju kearah kebaikkan...

  BalasPadam
 7. brader berkata-kata. bagus laa statement atas ni. kekeke :D keep it up.

  BalasPadam

Sebarang komen dan cadangan adalah digalakkan. Amatlah dihargai andai anda dapat MEnjadi pengikut sy. Terima kasih. ^_^