Pages

28 Mac 2011

GEGAR BLOGGER BARU



Kenapa pilih gambar ini

Saya ambil gambar yang ini pun dah cukup. Ada lebih banyak makna tersirat dari tersurat pada gambar ni walaupun tidak dimata orang lain. Kalau dibuat karangan, mau maleh orang nak baca. Tersurat orang sudah tahu. Jadi saya padatkan makna tersirat dari gambar tersebut,
  1. Kegigihan dan kesungguhan dalam berblogging, walau penat seharian bekerja.
  2. Masih dapat membahagikan masa, antara kerja, keluarga, diri sendiri, mahupun masyarakat.
  3. Memansuhkan kenyataan blogger tidak ada life, brade Ben sudah buktikan dia mampu.
  4. Kena lakukan juga walau dimana jua kalau jika ingin berjaya.
  5. Cuba sedaya upaya tanpa alasan, walau tangan kiri menaip, dan tangan kanan tetap bekerja.
  6. Mampu memberikan senyuman kepada pembaca mengambarkan kepuasan berblogger.

Kenapa menjadi blogger
Kerana diri ku ini terlalu banyak benda yang ingin disuarakan. Melaui blogging saya dapat, 
  1. Menyampaikan suara hati yang memberontak mencari kebenaran.
  2. Mencari pengalaman bermasyarakat.
  3. Masih lagi dapat mencari berbagai-bagai ilmu yang berguna.
  4. Menyelami pengalaman orang lain. Kalau digabungkan dapat mengalahkan orang lama yang banyak makan garam yang dia sendiri cari. : P sapa tahukan??

Blog yang menjadi pilihan harian
Blog pilihan harian ini selalunya memberi ispirasi menulis dan gaya penyampaian diri saya sendiri. Antaranya, 
  1. Ben Ashaari ( blogger lelaki yang Super Active )
  2. Cik Epal ( blogger wanita yang Serba Kreatif )
  3. Farah Mudrikah &Bot2 ( blogger peribadi yang paling best walaupun baru ) *first blogger yang mesra alam.
Setakat itu sajalah yang mampu kau GEGARKAN!! huaahahahaa..
 Kepada sesiapa yang nak join sama moh le tengok ni
Khas buat follower 500 kebawah.

28 ulasan:

  1. hahahaa.. ape yg yee kew?? :P

    BalasPadam
  2. hahaha..xde pape..silap2~ asalamualaikum~ *gye upin ipin..hahahaXD*

    BalasPadam
  3. Hhahhaha xde keje!! :P
    domo mane? kucing niew da trcari2 daa~~

    BalasPadam
  4. bro azqar: haha..biar la! wekk! hahahaXD ade jex..bru blik g ternk lemak kat kedai dpan tadi! hahahaXD dy rinduu kucing aww~:)

    BalasPadam
  5. hehheee :P ... ooow baru makan laa ekk.. hehhe bukan nak ajak!!! eh eh?? rindu? mane domo?? heheheheee sme laa. dok mengiow2 dr td

    BalasPadam
  6. keep it up...dengan tekad dan semangat, tak mustahil kita akan berjaya juga dalam dunia blogger...yeah..

    BalasPadam
  7. hehehe betul3!!! sapa tau kan?? :) thanks

    BalasPadam
  8. salam.. datang dari blog BA..

    Jemput ke blog saya

    www.izamirridzwan.com

    BalasPadam
  9. singgah ..
    sy folow.. jgn luper updated..
    nnti sy singgah lagi..
    http://heandsheloves.blogspot.com/

    BalasPadam
  10. bersama-sama maju dalam dunia blogger..

    BalasPadam
  11. salam singgahh!! (◕‿◕✿)
    dari segmen gegar blogger baru
    of course dari abg ben!!♥

    kalo kita berblogging dgn hati yang ikhlas dan sentiasa memikirkan apa yang perlu untuk masa hadapan kita akan berjaya..usaha lebih dan bak kata abg ben " idea ada dimana2 cuma kita kena kreatif jer.."

    salam kenal dari mommy weiyda
    keep it up blogging ya!!‎
    (◕‿◕✿)


    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    BalasPadam
  12. terjah dr blog abg ben..n xlupa folow gak..

    http://sukadukacahayaqaseh.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

    BalasPadam
  13. ehem..ehem..domo dtg cni dgn eyka! hahahaXD *menyemk lagi*

    BalasPadam
  14. salam singgah dari segmen BA
    nak tengok gambar mana pilihan awak dan nak baca sebab apa awak jadi blogger...hehehehehe

    BalasPadam
  15. Haiii...

    datang berehat sini jap

    dari blog BA =)

    BalasPadam
  16. salam..jengok2 dari geng gegar BA..enjoy bloging yer!!..oyeah!

    snang2 mai la cni....

    http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru

    BalasPadam
  17. salam ziarah....

    semoga terus berjaya dlm dunia blogging ni..:-)

    BalasPadam
  18. salam singgah dan ziarah...
    gegar blogger baru !!!~

    BalasPadam
  19. singgah gegar cni!!salam perkenalan..:)

    Blackrose's latest entry: GEGAR BLOGGER BARU

    BalasPadam
  20. singgah dari blog abg ben dan follow kamu!! ^^ suka3..

    BalasPadam
  21. superb punya ayat..
    yakin boleh!!!

    BalasPadam
  22. salam kenal.. pak aji datang dr blog hj ben.. hehe

    BalasPadam
  23. haihaihai .
    cikin singgah dari blog BA (:

    BalasPadam
  24. SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... SiS TiNGGaLKaN JeJaK DaRi BLoG aBG BeN MaLaM2 BuTeR Ni... HeHe!~ NiCe BLoG u HaVe!~ (^_____^)V

    BalasPadam
  25. terjah blog anda....datang dari segmen BA...nice entry

    BalasPadam
  26. sy pon blogger baru...
    tapi tak dapat nak join....:(
    gud lark ye pada mase hadapan...
    jom jadi member nk?

    BalasPadam

Sebarang komen dan cadangan adalah digalakkan. Amatlah dihargai andai anda dapat MEnjadi pengikut sy. Terima kasih. ^_^